- spyromatthewsworks

Go to content

Main menu:

Μελέτες > Λοιπά Συγγράμματα 2
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΓΙΟ ΜΙΑΣ ΧΗΡΑΣ
 
 
Λουκ. 7:11 Ύστερα απ' αυτό ξεκίνησε για μια πόλη που λέγεται Ναΐν. Μαζί του πήγαιναν και αρκετοί από τους μαθητές του και κόσμος πολύς.
Λουκ. 7:12 Τότε, την ώρα ακριβώς που πλησίαζαν την πύλη της πόλης, συνάντησαν μια νεκροπομπή. Ο νεκρός ήταν μοναχογιός της μητέρας του, κι αυτή ήταν χήρα. Μαζί της ήταν επίσης και αρκετός κόσμος από την πόλη.
Λουκ. 7:13 Και σαν την είδε ο Κύριος, την σπλαχνίστηκε και της είπε: «Μην κλαις»!
Λουκ. 7:14 Πλησίασε κατόπιν και άγγιξε τη σορό, κι εκείνοι που κουβαλούσαν το φέρετρο σταμάτησαν. Τότε είπε: «Νεαρέ, σε σένα λέω: Σήκω»!
Λουκ. 7:15 Κι ο νεκρός ανακάθισε κι άρχισε να μιλάει! Και τον παρέδωσε ο Ιησούς στη μητέρα του.
Λουκ. 7:16 Όλους τότε τους κυρίευσε φόβος και δόξαζαν το Θεό λέγοντας: «Μεγάλος προφήτης εμφανίστηκε ανάμεσά μας!». Κι επίσης: «Ο Θεός επισκέφθηκε το λαό του!».
Η ανάσταση του γιου της χήρας θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία θαύματα που ο Κύριος έκανε στη γη μετά την ανάσταση του Λάζαρου και της κόρης του Ιαείρου. Ο Κύριος που ζει σαν άνθρωπος δεν μένει ασυγκίνητος από τα ανθρώπινα παθήματα. Όλα ήταν συνέπεια της αμαρτίας που για αιώνες μάστιζε το ανθρώπινο γένος. Η αμαρτία είχε απλώσει παντού τα πλοκάμια της. Άγχος και πόνος υπήρχε στον κόσμο. Τα παθήματα ήταν αβάσταχτα. Ο άνθρωπος, αδύναμος όπως είναι, δεν μπορούσε να αλλάξει καμιά κατάσταση. Ο Κύριος όμως από Του οποίου τη σκέψη δεν φύγαμε ποτέ, τακτοποίησε και αυτό το θέμα, με το να έρθει και να ανέβει στο σταυρό για τη σωτηρία μας. Έτσι μπορούμε να καταφύγουμε στο Χριστό και το Ευαγγέλιο που μπορούν να μας δώσουν την ανακούφιση και τη σιγουριά που η ταλαιπωρημένη ψυχή μας χρειάζεται για να επιβιώσει, γιατί τώρα είναι νεκρή και να δει ότι εκείνη η φρικτή όψη, «ο θάνατος» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο ταξιθέτης που μας οδηγεί στην αιωνιότητα.
Ας πάρουμε τα γεγονότα όλα με τη σειρά. Ολόκληρο το ανθρώπινο γένος βρισκόταν κάτω από την οργή του Θεού. Ο Χριστός προσφέρθηκε να πληρώσει το χρέος μας. Αυτό και έγινε. Η ανάσταση του Χριστού δείχνει ότι ο Θεός ικανοποιήθηκε.  Ότι η θεία δικαιοσύνη καταπραΰνθηκε. Η Αγιότητα του Θεού δικαιώθηκε. Ο Νόμος εκπληρώθηκε στο ακέραιο, και ο πιστός ανακηρύσσεται δικαιωμένος καθ’ όλα. Μα θα μου πεις, ότι όλα αυτά τα πιστεύεις και ότι θα ήθελες έναν πρακτικό τρόπο να νιώθεις αυτό που ακούς, αφού ακόμα ζεις κάτω από τη φοβερή εμπειρία της αμαρτίας. Θα ήθελες να νιώθεις ότι δεν σε κατατρέχει άλλο η οργή του Θεού. Θα ήθελες να νιώθεις ελεύθερος και ότι τίποτε δεν βαραίνει τη ψυχή σου. Ε, τότε, φίλη ψυχή, ο πιο πρακτικός τρόπος που υπάρχει είναι ο καθαρισμός μας μέσω του «ύδατος του Λόγου του Θεού» (Εφεσίους 5:25,26).  Ο Λόγος του Θεού έχει τη δύναμη αφού τον εφαρμόσουμε στη ζωή μας να μας αγιάσει και να μας καθαρίσει. Άρχισε να κάνεις λουτρό καθημερινά μέσα στη Γραφή, όπως κάνει ένας άπλυτος μέσα στο φυσικό νερό και γρήγορα θα γευτείς τη χάρη του Θεού και το μεγαλείο της αγάπης Του να σε περιβάλλει.
Καθώς ο Κύριος αντιμετωπίζει τη φρικτή εκείνη εικόνα της σωρού του νέου που μεταφέρεται στο νεκροταφείο με κλάματα και οδυρμούς, πλησιάζει τη μητέρα του νεκρού και της λέει  «Μην κλαις». Σε λίγα λεπτά τα λόγια Του έγιναν πιο απλά. Καθώς ο Κύριος άγγιξε την σωρό του νέου του φωνάζει «Νεαρέ σήκω». Αμέσως η ζωή ξαναγύρισε στο νεκρό σώμα του νέου. Όταν ο νέος αναστήθηκε και άρχισε να μιλάει, όλοι κατελήφθησαν από φόβο και δόξασαν το Θεό που είχε επισκεφθεί το λαό Του.
Προσευχή:
Κύριε, επίβλεψε πάνω και στο δικό μου πρόβλημα. Το πρόβλημα του θανάτου που μαστίζει την ψυχή μου. Δίνε μου καθημερινά ειρήνη, προστασία, οδηγία και κατεύθυνση. Θέλω η συντροφιά Σου να είναι πιο έντονη στη ζωή μου. Σε ευχαριστώ. Αμήν.
 
 
Back to content | Back to main menu