- spyromatthewsworks

Go to content

Main menu:

Μελέτες > Λοιπά Συγγράμματα 1
Η ΓΗ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
 
 
 
Είναι καιρός να περάσουμε στη Γη που ρέει άφθονο γάλα και μέλι

 
Είναι καιρός να κάνουμε αυτή τη κίνηση (μετατόπιση). Καιρός να περάσουμε στην υποσχόμενη Γη. Είναι μια εκλογή που ο κάθε άνθρωπος πρέπει να κάνει κάποια στιγμή στη ζωή του. πρέπει να επιλέξουμε αν θέλουμε να ζούμε κοσμική ζωή με ότι εκείνη προσφέρει, ή μια ζωή που έχει δικαιωθεί από το Θεό, το Λυτρωτή μας. Με άλλα λόγια έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο καλό και το κακό. Αν παραμείνουμε αδρανείς, θα σαπίσουμε στην αμαρτία. Κι’ αυτό όχι μόνο από την αδράνειά μας αλλά από την απόρριψη του πολυσύνθετου εκείνου αγαθού που ο Κύριος μας προσφέρει μέσα απ’ τη μεγάλη καταδεκτικότητά της αγάπης Του, της θυσίας Του και της εκπλήρωσης της υπόσχεσής Του, τον Παράκλητο.
 
Δεν υπάρχει  άλλος δρόμος και τρόπος εκτός απ’ αυτόν της συμφιλίωσής μας με τον Θεό, μέσω του Ιησού Χριστού. Και συμφιλίωση θα πει να αφήσεις πίσω σου τον παλιό άνθρωπο που βρίσκεται μέσα σου με τις αμαρτωλές του επιθυμίες και να ενωθείς με τον Αναμάρτητο. Πρέπει να αφήσεις το λόγο Του να γίνει Σύμβουλος σου και το Πνεύμα Του ο οδηγός σου. Έτσι μπορείς να διδαχθείς και να ρθεις στην ομοιότητά των μελών που ανήκουν στον Χριστιανικό λαό. Το λαό που ο Χριστός ήρθε να φτιάξει μέσα από Ιουδαίους και Εθνικούς. Ένα λαό άγιο!
 
Πολλοί από εμάς δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε την παλιά μας ζωή και προσπαθούμε να βρούμε μια μέση λύση που ικανοποιεί και τη σάρκα μας και το πνεύμα του Θεού που βρίσκεται μέσα μας. Και σε αυτό το σημείο ο πατέρας του ψεύδους που ποτέ δεν κοιμάται, έρχεται και μας οδηγεί μακριά απ’ τον ίσιο δρόμο. Τώρα  είμαστε χαρούμενοι. Η παλιά και η καινούρια φύση , και οι δύο είναι ικανοποιημένες από την συγκατοίκηση. Ξεχνάμε ότι δεν μπορούμε να ικανοποιούμε το Χριστό και το Σατανά την ίδια στιγμή όπως δεν μπορούμε να έχουμε τα πόδια μας σε δύο  διαφορετικές  βάρκες την ώρα που ταξιδεύουμε. Από την άλλη μεριά, ο ΘΕΟΣ απ του Οποίου τη σκέψη δεν φύγαμε ποτέ, βλέπει την συγχυσμένη κατάστασή μας και περιμένει υπομονετικά να Του ζητήσουμε βοήθεια. Κι επειδή είναι ταπεινός, δεν επεμβαίνει, εκτός και αν Τον πλησιάσουμε με συντετριμμένη καρδιά ως μετανοημένοι αμαρτωλοί. Τότε, αγγίζει την καρδιά μας με τρυφερή αγάπη, όπως ο πατέρας του ασώτου γιου και αλλάζει την πορεία της ζωής μας. Στοργικά, εργάζεται μέσα μας έως ότου ο παλιός άνθρωπος πεθάνει και στη θέση του γεννηθεί ο καινούριος με νέα καρδιά και ανανεωμένο χαρακτήρα. Ο ΘΕΟΣ θέλει να  έχουμε κοινωνία μαζί Του κι Αυτός μαζί μας. Αυτές είναι οι πιο όμορφες στιγμές που ο Χριστιανός απολαμβάνει εδώ στη γη και με χαρά περιμένει να αφήσει πίσω του ον μάταιο τούτο κόσμο και να περάσει απέναντι, στην «Υποσχεμένη Γη».
 
Ο Θεός δεν θέλει κανέναν μας να μείνει έξω από τη χάρη Του. Έχει ρυθμίσει τα πάντα με ένα θαυμαστό τρόπο, έτσι, που αν βέβαια κι εμείς το επιθυμούμε, να διαλέξουμε σε ποιον κόσμο θέλουμε να ζούμε. Οι οδηγίες Του είναι όλες στη Διαθήκη (Παλαιά και Νέα) που μας έχει αφήσει.
 
Κοινωνία με πιστούς που γνωρίζουν καλά την Γραφή και προσευχή στον Κύριο, θα μας βοηθήσουν με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος να ζούμε τη ζωή του Χριστού εδώ στη γη και να προχωράμε ανεπηρέαστα από κάθε εξωτερικό παράγοντα έως ότου φτάσουμε στην «Υποσχόμενη Γη»
 
Back to content | Back to main menu